Zomer 2023

Fruitcorso Tiel, 3e weekend september

Dit jaar is voor de zestigste keer het Fruitcorso in Tiel geörganiseerd; dit betreft een hele week feest in Tiel met als climax het Corso op zaterdag 16 september. Nagenoeg alle omliggende dorpen, ook Kerk-Avezaath, doen mee met een geweldig mooi versierde volgwagen, waaraan dan maanden lang gewerkt is. Inmiddels is dit een stukje cultureel erfgoed geworden waar iedereen in de streek trots op is, kijk ook op www.fruitcorso.nl en www.uitintiel.nl, ook voor de exacte datum in 2024.

Lentefeest 2023, 21-23 april

Ook dit jaar is Het Lentefeest weer in Kerk-Avezaath georganiseerd; dit feest is ieder jaar een van de eerste tentfeesten die in de Betuwe georganiseerd worden; sommige gasten zijn dan liever niet bij ons vanwege eventuele geluidsoverlast, andere gasten zijn dan graag bij ons, omdat ze dan een overnachtingsadres hebben op de kortst mogelijke afstand, kijk verder op www.hetlentefeest.nl, ook voor de exacte datum in 2024.

Appelpop 2023

In het tweede weekend van september staat Tiel normaliter op z'n kop. Appelpop is inmiddels niet meer weg te denken, het is uitgegroeid tot het grootste muziekfestival in zijn soort met internationale bekendheid. 

Appelpop kenmerkt zich door de brede programmering van bands uit de top van de Nederlandse muziekindustrie, internationale acts, kwaliteit uit het popzalen-circuit en regionaal talent. Appelpop vond in 2023 plaats op 8 en 9 september! Kijk op de website voor de data in 2024.

Zie verder de info op www.appelpop.nl 

Uw gehuurde fietsen staan klaar!

U wilt graag naar ons toekomen om een of enkele dagen te fietsen, maar u vindt het wel een heel gedoe om zelf uw fiets mee te nemen. In dat geval kunt u bij STYLE Cycles in Tiel (0344-612196) of bij GEJO Cycleworld (0344-613054), beiden in Tiel, een fiets huren die voor u klaar staat als u komt; of het nou om een gewone sportfiets gaat of een E-bike, dat maakt niets uit. 

 

Klompenpaden, LAW-routes en Betuwepad

Sinds februari 2017 kunt u een nieuw Klompenpad in de gemeente Buren wandelen, het Teisterbantpad. Dit pad loopt langs onze B&B en kent eveneens een aanlooproute vanaf het NS-station in Tiel en het heeft een aansluitroute op het Errekomsepad; uiteraard kunt u ook starten of eindigen bij onze B&B. Wij informeren u graag over Het Teisterbantpad, verdere info is te vinden op www.klompenpaden.nl

In de gemeente Buren beschikken we nu over 4 klompenpaden en 2 LAW-routes die langs (Het grote Rivierenpad) onze B&B lopen, dan wel bijna langs onze B&B (Maarten van Rossumpad) gaan.

Sinds enige tijd is ook het Betuwepad uitgezet; ook dit loopt langs onze B&B. 

Gasten die naar ons toe willen komen om te wandelen halen we in overleg van het treinstation in Tiel op.  

Struinen in Rivierenland

 

De ultieme beleving van de rivier de Waal is voor iedereen verschillend.  

Dit kan bestaan uit prachtige struintochten in de uiterwaarden van de Waal, lekker uitwaaien op de Waal (Waalschokker Neeltje Jantje) of met een kenner uit vissen van 's-morgens vroeg tot ver in de middag, naar de overkant varen met een pontje, genieten van de prachtige natuur met haar flora en fauna, enz. kijk eens op www.struingids.nl

 

Gidsen met een IVN-Gids

Indien een rondleiding van een uur of twee gewenst is op bijv. landgoed Soelen, in het centrum van Buren of in het beschermde gebied van De Burense Putten, zijn wij graag bereid hierin te bemiddelen; laat het bij uw boeking weten dat u graag een rondleiding wenst en wij zullen er alles aan doen om u enkele onvergetelijke uren te bezorgen.